Новият австрийски канцлер Александер Шаленберг представи в парламента правителствената програма. Австрия

...
Новият австрийски канцлер Александер Шаленберг представи в парламента правителствената програма. Австрия
Коментари Харесай

Новият австрийски канцлер представи програмата си, опозицията внася вот на недоверие

Новият австрийски канцлер Александер Шаленберг показа в Народното събрание държавната стратегия. Австрия остава ангажирана с евроинтеграцията на Западните Балкани и ще продължи да следва твърдия курс против незаконната имиграция в Европейски Съюз, съобщи новият канцлер.

След изненадващата оставка на Себастиян Курц опозицията във Виена приготвя избор на съмнение както против обособени министри, по този начин и против целия кабинет.

„ Естествено, че ще продължа да работя тясно с ръководителя на моята партия Себастиян Курц и с съдружния сътрудник „ Зелените “, разгласи новият канцлер Александер Шаленберг в Народното събрание и съобщи, че не схваща настояването на избор на съмнение против финансовия министър, който по думите му е почнал една от най-успешните данъчни промени. Това разгневи опозицията.

След като Себастиян Курц самичък се отдръпна от канцлерския пост, социалдемократите насочиха офанзивите си против финансовия министър Гернот Блюмел, чието министерство е финансирало медийната акция в интерес на Курц.

Крайнодясната " Партия на свободата " внася избор на съмнение против целия кабинет, защото съгласно нея „ Зелените “ - съдружният сътрудник на " Народната партия " на Курц, поддържат корупционното му ръководство.

Социалдемократи, либерали и крайната десница внасят и предложение за анкетна комисия в Народното събрание, която да проверява корупционния скандал към Себастиян Курц и обкръжението му.

Либералната партия и крайнодясната " Партия на свободата " упорстват за правилник против безразборното финансиране на медийни изявления с пари на данъкоплатците.

Опозиционните партии обаче не разполагат с задоволително депутати, с цел да съумеят с предложенията си. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР